Kennel Landzeroz

  Breeder of Landseer and Irish Wolfhound

Landzeroznyheter


view:  full / summary

Bebisar i magen

Posted by Anette Wennström on October 12, 2016 at 2:35 PM Comments comments (4)

Idag är en glädjens dag här på torpet. Matte har inte vågat ta ut något i förtid. Även om husse och Felicia sagt annat. Men Olle veterinären konstaterade idag att dt är små små bebisar i Hydras mage. Hon har gått in i 5. e veckan - men hon är redan tjock. Matte trodde det berodde på att hon har fått matlust, för ätit har hon gjort. Och suttit vid matbordet, följt efter alla som bara gjort en antydan till att stoppa något i munnen. Dreglat stora pölar på golvet när matte ordnat med middag. Ändå har hon inte vågat tro på det. Förrens idag - Det är märkligt - vetskapen om att det är valpar i mage3n gjorde henne så väl medveten om vad hon vetat om i dagar.....Alltså matte. Hydra har varit säker från dag 1 - redan vid parningsögonblicket till och med. Så snart blir Marlene "farmor" och Peter blir "farfar"då Trolle är den lyckliga fadern.

 

Som ni ser här, så står hon vid matbordet. Trots att hon precis ätit. Kanske kan det komma några smulor till mig.

De andra vovvarna har nog också vetat om att Hydra är dräktig, hela tiden nosat henne i baken - var och en av de andra. Så endast matte som var tvungen att ta ett ultraljud. Så fort Olle hade satt den till magen sa han - många - men man vet aldrig - sist sa han sju - och det blev sju... Så en erfaren veterinär kanske smäller högre än en "novis" som mig.

Annars så har matte fullt upp - hösten har ju gjort sitt intåg med måtta - kallt, kallt, kallt och åter kallt. Vi tycker ju tvärtom - härligt - nu behöver vi inte slåss om att ligga svalast inomhus. Idag gjorde matte det som måste göras innan minusgraderna kommer och isen lägger sig . Tömma bassängen. Då vet man att det INTE kommer bli någon värme mer i år.

 

kallare tider.

Posted by Anette Wennström on September 22, 2016 at 2:05 PM Comments comments (0)

Ja, så har vi nu fått känna på lite kallare nätter. Det var ett tag sen nu. Men en fördel är ju det....För oss hundar - matte behöver inte ha AC och fläktar på hela dygnet. Annars så är det ju som vanligt - när man går i väntans tider. Långsamt går det så det förslår.

Alla har vi flickor snart haft vårt roliga för denna gpngen och Conree the King of Råmärket har haft det tufft. Än är det väl inte riktigt över så ylande och pipande får vi nog dras med några dagar till. Han har fått vara innestängd på terrassen medans flickorna varut ute och sen skiftat plats.


Conree utled

Sen har vi haft lille Gabriel på besök. Han och vi vovvar har så kul ihop. AnneBelle speciellt. De hittar på massor av bus
- som att hoppa i studsmattan.Sen var de nere vis sjön och hade kul. Även Conree var med en stund

 
AnneBelle och Gabriel                                                       AnneBelle och Conree

Matte har tagit lite andra bilder på oss och en liten kavalkad kan ni se i album.

Edina och Raia är nästan oskiljaktiga och trivs bäst i varandras sällskap, nu när hon växt till sig lite. Innan var hon
som en paria på alla. Men de sista dagarna har hon varit riktigt lugn.

Det är så härligt att se hur väl de kommer överens. Och lilltjejen lär sig hyfs, vett och etikett av den härliga Raia.

Liver hör ute i skogen är allt bra skönt och vi får alla både springa fritt och bada så mycket vi vill.....Nästan, för sen blir det ju massa jobb för matte/husse att föna oss. Men som vädret nu har varit så torkar vi nästan själv. Bara det allra sista som ska tas.

Ha det nu gott och sköt om varandera

Väl mött


Hydra i väntans tider - hoppas matte/husse


sista doppet för matte

Posted by Anette Wennström on September 13, 2016 at 10:20 AM Comments comments (0)

Hallå där. Idag var vi nere vid sjön och tog oss ett härligt septemberdopp. Så himla skönt. Vi älskar detta liver ska ni veta.

Även om Hydra mest fick stå i vattnet upp till magen, så fick hon iaf vara med. Varghundarna börjar bli lite mer våghalsiga, och tar mer plats i vattnet.

 

 

Sen fick Conree ett flip och racade rundt tjejerna. Väl hemma så tog matte och husse sig ett härligt dopp i poolen. Men vad vi märkte så var det nog kallt. 17 grader - nästan istider ju. Men de njöt sen lite sol på  sen på pooldäck tillsammans medans vi låg i skuggan. Nu ska matte ut och föna oss så vi blir torra. fuktigt i luften så vi har inte torkat som vi borde. Men skönt  var det i alla fall. Kolla gärna in galleriet. Där finns mer bilder

Väl mött AnneBelle

September 2016

Posted by Anette Wennström on September 12, 2016 at 11:35 AM Comments comments (0)


Det är vår första höstmånad, men man kan inte förstå det ännu. Vi har fått en riktig brittsommar här och det är bara
att tacka och ta emot.som ni alla kan se har vi fortfarande grönt runt omkring oss. Gräset måste fortfarande klippas och matte/husse svär ve och förbannelse över detta.

Vi varghundar har råkat ut för det värsta man kan göra - tvättning med schampoo, duschning
och nu trimning för fullt. Om än det tar tid så har vi iaf blivit nåt kilo lättare tror vi. Så här såg det ut när slangen kom fram
Och efteråt när vi rusade runt inne på förbjuden mark.....

   

 

Visst ser vi ynkliga ut....

Men inte nog med detta alla flickorna är nog på G. först Hydra som bestämde takten, nu Raia och
de andra två tjejerna är nog inte långt borta. Inte om jag Conree får säga nåt. Det luktar så himla gott och
jag håller fullständig koll på det. där de sätter sig eller har legat en stund. Men matte är så himla taskig -
jag har inte lov att uppvakta nån av dem ännu....fy för den lede.

Annars går livet sin gilla gång. Matte har varit på resande fot, men äntligen är hon hemma en hel helg utan att resa sin väg.
Och det var riktigt skönt ska vi säga. Nu hoppas vi alla att hon inte ger sig iväg på ett tag.

'

Vi måste ju bara visa hur Hydra och AnneBelle mår också

 

Ha en skön vecka - det ska vi - och utnyttja varje stund i solen. Tids nog kommer det sämre dagar. Väl mött_Finsk Champion

Posted by Anette Wennström on September 6, 2016 at 10:25 AM Comments comments (0)

Hej, ja nu har det gått väl en månad sen matte hjälpte oss att uppdatera här. Vi har varit på resande fot en del - som i Lillehammar på utställning där vi hade sällskap av mattes dotter Zandra. Där träffade vi Kari Paaske, Inger Anne och Tore Eliassen och Trine Gustavsson. Faktiskt var Trine domare på utställningen och dömde landseer. Resultatet blev ett excellent för Hydra och för lilla mig Annebelle Vg. Jag måste få lite mer ringvana tyckte domaren. Det är en helt underbar plats och ni kan kolla på¨bilder i galleriet senare om ni vill från vår tripp dit.

 

Nu är vi precis hemkomna från Finland där mamma Hydra blev finsk Champion. Min lilla sejour i ringen ska vi inte snacka om. Det var den finska landseerklubben som hade sin special och det var tydligen första gången som en eller fler svenskar var med på den. Och de startade redan 1989. Så inte en dag försent. Hoppas att vi får möjlighet att besöka den igen. Så trevligt och massa underbara människor fvi träffade där. Matte är ju lite extra stolt då Hydra även blev BIM bland 60 hundar. Och en landseerspecial domare från Tyskland som heter Antje Sander dömde oss. Hon var sträng men rättvis. Bilder från resan kan ni även se i galleriet.

Vi är även stolta att få tala om våra framtida eventuella valpar som vi hoppas kommer i vecka 45. Det är Landgold Magic Eragon "Trolle" som ska bli den lycklige pappan med vår vackra Hydra Des Gros Calins. Så håll nu tummarna alla som läser detta. Hoppas så på positivt resultat.

Vi har annars haft det gott här mend ett riktigt bra sensommarväder. Så vi klagar inte. Nu är det snart dags för våra irländska varghundar att få ta steget in i utställningsringarna om det vill sig väl. Matte/husse håller på och trimmar dem för fullt. Ja, mest husse faktiskt. Vi får väl se vad som händer och när de tar det stora klivet.

Vi önskar er en härlig tid framöver och väl mött

AnneBelle the loser

tjo och tjim i sommar

Posted by Anette Wennström on August 7, 2016 at 5:20 PM Comments comments (0)

Ja, som vanligt har våran Matte haft för mycket att stå i så hemsidan ligger efter en del. Men nu ska vi göra ytterligare ett försök att berätta lite om vad som hänt här sen sist. Hundarna har mått gott här i sommar, även jag Hydra, men ibland varit så varmt att vi fått gå ner med oss till sjön på seneftermiddagen. Sommaren kom ju med dunder och brak och vi har tränat vattenarbete en hel del. Matte hade lite bekymmer för jag - Hydra var så lat, och ville inte simma med bakbenen om jag inte fick hjälp. Medans AnneBelle är som en fisk i vattnet. Träning och åter träning som krävs men matte har iaf tagit beslutet att åka på vattenläger i slutet av augusti - Backamo heter det visst.

          

AnneBelle ska livrädda matte       På plats - måste ha en grej till henne

Får hon en apport bogserar hon in matte

Ja det finns ju andra hundar här också. Självklart har IVH fått sin beskärda del också. Lite mer försiktiga i vattnet men i ska dom - ibland med lock och pock, speciellt i koppel. I vanliga fall får de gå som de vill. Nu när det är ungar i skogen så jag håller lite hårdare på koppeltvånget. Trots att vi bor så privat.

            

Alla tre var i samtidigt ganska så skönt   Conree ville inte annat än sitta i spat.

Nu började de bli nöjda men gud vad skönt

Sen har ju AnneBells bästis varit här Leonbergen Chayenne. Och självklart har de badat då också. Hon är en mycket duktig,
men oh en så lat liten dam. Men de har så kul i sjön.

            

Chayenne simmar som en säl          Här väntar hon på oss ligister

 

Här ska vi se vem som är först

Lite annat som gjorts är att matte/husse haft lite poolhäng - så himla orättvist, men har smitit in någon gång eller två. skriv AnneBelle
- då står hon och kollar in genom grinden på pooldäck. Och gnäller. Nedan några bilder på familj, barn och barnbarn
som njuter i sommarvärmen.

        

Gabriel utan livlina                                Samling vid pumparna

Lillstumpa ska vara med - kolla frissan

Ja, sen har vi ju hjälpt husse med trädgårdsarbete igen. I våras så hade vi ju kultiverat hela gräsmattan, och då husse skulle
anlägga ny gräsmatta så inhägnade han ju den. Men gräset kom och han tog bort det för nån vecka sen. Så nu har vi böjat att
gräva upp stenar så han ska kunna klippa gräset utan att köra på dem. Vi kan vara såååå hjälpsamma.

    

Det var inte jag, bara passar detta    Undrar om det ligger kvar efter kisspaus

 

Har jag något på nosen

Stort hål? Ja Conree sa att det ligger ett ben här...men icke

 

 snabba Ville/Conree hade redan tagit det - kolla smutsen på det.

Ja, nog har det blivit en del gjort i sommar. Och allt är inte slut ännu, som tävla i Norge, Finland och så
vattenläger - bättre kan det inte bli. Sen har matte sagt att det är vargarnas tur på röda mattan. Vi får väl se.

Väl mött och ta hand om er vi ska krypa till kojs nu. Voff voff voff från Hydra


Leksand 2016

Posted by Anette Wennström on June 22, 2016 at 12:30 AM Comments comments (0)

Ja, så har man varit uppe i Dalarna och gjort debut. Eftersom vi skulle ha vår rasspecial där så hade matte anmält oss båda landseerer. Och det var så trevligt att träffa så många landseerer på en och samma gång. Vi kom upp på fredagskvällningen och Kari med Quli, Chiko och Diva mötte upp. Liksom Tore hundar och fru.

Morgonen började på ett märkligt sätt. Matte fick ett samtal från vår domare till specialen, att hon inte kunde komma och döma. hon blev fullständigt chockad och var nära att bryta samman. Alltså matte - Men samlade sig och började styra och ställa. Ringa samtal och efter några timmar hade vi en ny domare till söndagen. Och hela utställningen var räöddad. Men man kan ge upp för mindre.

Sen var det utställning -  den 18 juni ställdes vi för domare Seferino Silva, på Dkk's int utställning, och det gick hyggligt bra tyckte både matte/husse. Mamma Hydra gick ju in i championklassen och kom ut med ett Excellent, kkl 2:a placering med Cert och Btkl 3. Jag själv gick ju som junior och  domaren tyckte att jag skulle växa till mig. Det blev ett Excellent och i Kkl 2:a. Våra kritiker kan ni läsa om under shows om ni är intresserade.

Det var så himla trevligt på kvällen, när en massa härliga människor samlades uppe vid vår husbil och tält sattes upp, sen blev det långbord, grillning och massa snack. Vi var en salig blandning entusiaster som älskar sina hundar. Men eftersom vi skulle upp tidigt på söndagen bröt vi upp i hygglig tid.

Söndagen började med ett ganska ostadigt väder, men med en skön stämning hos alla utställare, 21 hundar var på plats och vi väntade på vår domare som skulle börja döma kl 11.00. Innan dess skulle de sista förberedelserna göras och det blev lite stress, men allt var förhoppningsvis till belåtenhet när det väl startade igång. Solen gjorde tappra försök att titta igenom emellanåt och den ena klassen efter den andra betades av. Jag skulle ju in i junior - självklart och Domare Jahn Stääf gav mig en strålande kritik. Fick Excellent och i Kkl 3:e placering. Mamma Hydra var inne i en stor grupp championtikar och blev även hon bedömd med ett resultat, som vi blev nöjda med. Excellent, Kkl 3:a Ck BtKl 3:a. Så helgen vaqr värd allt bök inför denna dag.

Sen var det till att packa ihop i ett hällande regn som kom som från en klar himmel. Hemresan spenderade vi i husbilen i många timmar men vi var ju tvungna att stanna för mat och det gjorde vi. Gissa om husse blev förvånad då vi fick komma med in i restaurangen. OCH köttbullar blev vi bjudna på. Vilket toppen hak alltså kan glatt rekommendera detta  Brändåsens reastaurang heter det och Josefine fick posera på bild med oss....

Felicia Josefine och matte Anette med oss                     Det luktar fotfarande köttbullar


Vargarna har varit borta på herrgårdskul hos Chayenne. Och de ville nästan inte komma med hem igen. Med ett sådant kliv på upp på stegen, så kan vi också förstå detta. Men väl hemma så var de sitt gamla vanliga jag igen. Förutom att Raia gått in i löp. *Då kan jag förstå varför hon varit så grinig och lättretligt den sista tiden.

Nä, nu ska vi ha ett litet srovmål, med lite extra gott i, så ha det och tänk på att trafiken kan vara tuff nu under sommaren. Kör försiktigt

lilljänta Annebellesommar och sol

Posted by Anette Wennström on June 16, 2016 at 12:45 AM Comments comments (0)

Nu är den äntligen här - sommaren som vi väntat på så länge. Vi kan vara ute till långt in på natten och har det så skönt på vår terrass - Matte och husse river sitt hår - varför ska vi gå in, när det är så skönt ute. Och vi kan faktiskt sova ute.Då det finns en parasoll uppe och under den finns det en liten manick som tar bort knotten. Som kan göra
livet surt för många.

Men det går ju lika bra att ligga i skuggan under päronträdet en riktigt solig dag. Sen en och annan liten promenad
till sjön - då matte/husse inte låter oss bada i poolen. Men där kan vi verkligen leva runt. Är ju nästan helt
privat - bara de gamle som kommer hit fortfarande.. Visst är det ett litet paradis vi bor på

  

Visst lever vi ett hundliv, men det är vi glada för.

Husse har fördrivit tiden med att göra ett staket in till poolområdet. Då han har dåliga erfarenheter av oss säger han.
Vad kan han mena med det tro? inte är det väl så att han tycker vi förstör något , eller? Att vi kan gräva ibland gör
väl inget, eller hur? Men han tycker det iaf. Eller vad säger ni. Visst är det lite chict med små - läs stora - hål som man
kan förvara saker i. Våra nya kongleksaker bland annat.

Och är det någon som undrar hur husses staket ser ut så kommer det här - Det är ett Smålandsstaket säger han.
Självklart - vi bor ju i Småland. Tror han att vi är dumma eller nåt. Bara för att vi är hundar... hmmmmm


Innan det var klart                                                     när första etappen ÄR klar

Husse är så stolt över sitt verk. Nu är det bara resten kvar.

nu är det full rulle här - alla förbereder vi oss för en resa norrut. Vi ska upp till Leksand - har hört om mygg där -
för att vara med på en internatiomell utställning och sen vår Landseerspecial. Så varghundarna ska vara på kollo i tre dagar.......
Njae, kollo kanske var fel - de ska leva herrgårdsliv - På Säby Hus - med leonbergen Chayenne och hennes familj Stellan & Ulla. Tänk vilka vänner man har. Så här ser det ut där Conree, Edina och Raia ska bo. Och de kommer få springa helt fritt omkring på den ingärdade tomten. Vi tror nog att de kommer bli riktigt bortskämda.

Nä nu får vi försöka samla oss lite - och hjälpa matte med hennes garderob... För det brukar alltid vara den stående frågan.... Vad ska jag ha på mig, passar det här ihop, eller vad tusan , ska det vara så svårt att bestämma sig? Hon är alltid sån inför en utställning, men sen är hon lugn som en filbunke. Ska bli intressant och se vilka färger hon väljer denna gång.

Ha det gott och tänkl på att många kan bli varma i bilen - även våra älskade människor så Kör och simma lugnt.

Hydra's  & AnneBelle's spökskrivare


Mitt i våren

Posted by Anette Wennström on May 18, 2016 at 3:05 PM Comments comments (0)

Hej där ute. Vi har haft några underbara dagar - rent av sommarvärme och matte fick stora skälvan och skulle så klart börja våröppna poolen. Det är inte bara att hoppa i utan det behövs massor av förarbete  .  Efter konstens alla regler fick hon så klart det, men vågade inte ta något dopp Ville vänta nån dag eller två. Och så kommer regnet, kylan och verkligen ingen matte såg fram emot - att hopp i poolen. Trodde hon ja. en kusin till matte kom

med man och husbil och det var till att ut å gå i skog och mark och tro det eller ej bad i poolen. Var nog inte mer än +7 gradet i luften. Poolen ska vi inte tala om. Jag kan bara sägs som så att det var snabbt uppför matte.  Egentligen är hon ingen bad kruka bevis kommer här

Vi har haft väldig sköna dagar ute i naturen och det är det bästa med livet. Att få sträcka ut sig och springa fritt - även då koppeltvång råder. Men vi har det så bra förspänt att vi kan låte de gå lite hur som de vill. Vatten lek och lite träning på land, då matte inte kunde hitta sin våtdräkt. Hon letar efter en torrdräkt - inte ny på nätet så vi kan börja tidigare i vatten. Men kanske hon lyckas hitta någon. Nu får hon nöja sig me den gamla som hon hittade i vårt gamla förråd inne i Nässjö. Så oavsett om det är kallt så ska hon i.

Badentusiaster

ser farligare ut än det är

                                                                            

Eddie vid godisutdelning

         Flygande hundar har vi också                                          

Livet allt bra skönt här ute på lander. Vi mår som prinsar och prinsessor
Ha det nu bra tills vi hörs igen och ta vara på varandra

Edina genom spookie

Sköna maj välkommen........

Posted by Anette Wennström on May 1, 2016 at 3:10 PM Comments comments (0)

Hej där ute. Som vanligt är det dåligt med hjälpen av vår !webbis" - läs matte - men här kommer lite nytt från oss vovvar.
Livet går sin gilla gång och det har faktiskt varit lite ruljans här sen sist. Två av hundarna har varit på utställning i Norge. AnneBelle har även varit i Västerås på utställning. Kolla resultat på shows om ni vill. Det har gått med varierat resultat, men både matte och husse är så glada och nöjda med oss - vi är ju ändå samma hundar som fökjer med dem hem igen. Inte sant?

Vi får också våra promenader två gånger i veckan med Chayenne vår kompis leonbergerhunden. Både i koppel och lite otillåtet fritt springande i markerna. Men väl övervakade - inget jagande här inte. Då blir det bannor ska ni veta. så här kan det se ut

Sen går vi på kurs - AnneBelle går ju såklart nybörjare för hon är ju fortfarande en "bebis" men vi - Edina och Conree går Bronsskrället på Aneby Brukshundklubb.. Där ska man kunna lite mer. Och det gör vi.

Husse håller också på att göra iordning nere vid sjön - så vi ska få "privat" badplats. Han har röjt och sen ska det göras brygga ut i vattnet, för det är väääääldigt långgrunt i sjön. Att träna vatten med matte ska bli kul, men då vill hon ha lite mer värme för att gå i vattnet. Detta bara för att hon bara har en våtdräkt. Inte för att matte är så duktig på det men hon vill lära sif mer - pratat med Annika på klubben som håller på med det. Att höra av sig någon gång ibland. Så vi är på G. Så här ser det ut vid sjön nu

Kunhultasjön i solnedgång....Visst lät det lyriskt.

Nä nu måste vi sluta vår spökskrivare har en del att göra. Kommer mer vad det lider

Conree & Edina med resten


Rss_feed