Kennel Landzeroz

  Breeder of Landseer and Irish Wolfhound

Landzeroznyheter

Leksand 2016

Posted by Anette Wennström on June 22, 2016 at 12:30 AM

Ja, så har man varit uppe i Dalarna och gjort debut. Eftersom vi skulle ha vår rasspecial där så hade matte anmält oss båda landseerer. Och det var så trevligt att träffa så många landseerer på en och samma gång. Vi kom upp på fredagskvällningen och Kari med Quli, Chiko och Diva mötte upp. Liksom Tore hundar och fru.

Morgonen började på ett märkligt sätt. Matte fick ett samtal från vår domare till specialen, att hon inte kunde komma och döma. hon blev fullständigt chockad och var nära att bryta samman. Alltså matte - Men samlade sig och började styra och ställa. Ringa samtal och efter några timmar hade vi en ny domare till söndagen. Och hela utställningen var räöddad. Men man kan ge upp för mindre.

Sen var det utställning -  den 18 juni ställdes vi för domare Seferino Silva, på Dkk's int utställning, och det gick hyggligt bra tyckte både matte/husse. Mamma Hydra gick ju in i championklassen och kom ut med ett Excellent, kkl 2:a placering med Cert och Btkl 3. Jag själv gick ju som junior och  domaren tyckte att jag skulle växa till mig. Det blev ett Excellent och i Kkl 2:a. Våra kritiker kan ni läsa om under shows om ni är intresserade.

Det var så himla trevligt på kvällen, när en massa härliga människor samlades uppe vid vår husbil och tält sattes upp, sen blev det långbord, grillning och massa snack. Vi var en salig blandning entusiaster som älskar sina hundar. Men eftersom vi skulle upp tidigt på söndagen bröt vi upp i hygglig tid.

Söndagen började med ett ganska ostadigt väder, men med en skön stämning hos alla utställare, 21 hundar var på plats och vi väntade på vår domare som skulle börja döma kl 11.00. Innan dess skulle de sista förberedelserna göras och det blev lite stress, men allt var förhoppningsvis till belåtenhet när det väl startade igång. Solen gjorde tappra försök att titta igenom emellanåt och den ena klassen efter den andra betades av. Jag skulle ju in i junior - självklart och Domare Jahn Stääf gav mig en strålande kritik. Fick Excellent och i Kkl 3:e placering. Mamma Hydra var inne i en stor grupp championtikar och blev även hon bedömd med ett resultat, som vi blev nöjda med. Excellent, Kkl 3:a Ck BtKl 3:a. Så helgen vaqr värd allt bök inför denna dag.

Sen var det till att packa ihop i ett hällande regn som kom som från en klar himmel. Hemresan spenderade vi i husbilen i många timmar men vi var ju tvungna att stanna för mat och det gjorde vi. Gissa om husse blev förvånad då vi fick komma med in i restaurangen. OCH köttbullar blev vi bjudna på. Vilket toppen hak alltså kan glatt rekommendera detta  Brändåsens reastaurang heter det och Josefine fick posera på bild med oss....

Felicia Josefine och matte Anette med oss                     Det luktar fotfarande köttbullar


Vargarna har varit borta på herrgårdskul hos Chayenne. Och de ville nästan inte komma med hem igen. Med ett sådant kliv på upp på stegen, så kan vi också förstå detta. Men väl hemma så var de sitt gamla vanliga jag igen. Förutom att Raia gått in i löp. *Då kan jag förstå varför hon varit så grinig och lättretligt den sista tiden.

Nä, nu ska vi ha ett litet srovmål, med lite extra gott i, så ha det och tänk på att trafiken kan vara tuff nu under sommaren. Kör försiktigt

lilljänta AnnebelleCategories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments